Muzikale Kerst Ontmoeting Bodegraven

De gasten genieten van een gevarieerd programma, gevoelig, stemmig maar soms ook heel vrolijk.
Tussen de optredens door hebben de aanwezigen alle gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje anderen te ontmoeten en bij te praten.

Het programma had de structuur van voorafgaande jaren maar was opgefrist. Het kinderkoor “CantaRellen” uit Reeuwijk-Dorp onder leiding van Colette Groot en op de vleugel begeleid door Maria Dorresteijn trapte af. Met een prachtig kerstverhaal afgewisseld met kerstliedjes werden de gasten snel in een  de juiste stemming gebracht.

Lions Club Bodegraven organiseert jaarlijks de ‘Muzikale Kerst Ontmoeting’ in het Evertshuis. Ongeveer 120 seniore Bodegravers en anderen die een avondje uit goed kunnen gebruiken, genieten van een gezellige muzikale avond in kerstsfeer. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie waar velen naar uitkijken. 

Ook dit jaar was de belangstelling zo groot dat een aantal late aanmelders teleurgesteld moest worden. De gasten werden door de Lionsleden en Vervoer van Deur tot Deur thuis opgehaald. In de stemmig aangeklede grote zaal van het Evertshuis worden de gasten getrakteerd op hapjes en drankjes geserveerd door de Lions.

 

 

Lions-lid Willem Flendrie presenteerde een ‘kerstverhaal’  naar aanleiding van dagboekbeschrijvingen uit zijn jeugd over de tijd rondom Kerst en zijn ontdekking dat de boodschap van de Kerstman van vrede en blijdschap na zijn vertrek door ons allen het verdere jaar moet worden uitgedragen. Het publiek was erg onder de indruk.  Willem begon en ronde zijn optreden af met zang waarbij hij zich op de vleugel begeleidde en ondersteund werd door Matthijs Warnaar op slagwerk.

De avond werd afgesloten door het Bodegraafs dameskoor “Fabulous” onder leiding van Tanja van Dijk. Met groot enthousiasme en professionaliteit wisten de ca 25 koorleden, begeleid door pianist Cor de Horde, de zaal in vervoering te brengen en te bewegen om uit volle borst mee te zingen met een aantal bekende kerstliederen.

De bloemen die als dank werden overhandigd werden gesponsord door bloemisterij IFY.

Bij het verlaten van de zaal maakten de bezoekers duidelijk dat de avond weer een groot succes was.

Bij het vertrek ontvingen de gasten een aardige attentie, geschonken door Jumbo Langerak. De gasten werden hierna weer naar huis gebracht.