Succesvolle Lions Kennisquiz Bodegraven levert maar liefst € 8000,- voor de Voedselbank in Bodegraven 

Donderdag 6 april was het weer zo ver! Na een pauze als gevolg van corona vond in het Evertshuis voor de tiende keer de inmiddels fameuze Kennisquiz plaats. De Lionsclub Bodegraven organiseerde deze activiteit waarbij bedrijven en instellingen met elkaar de strijd aangingen voor de felbegeerde wisseltrofee, een trofee die de vorige keer Ferm Werk wist te veroveren. Dit jaar wist Buro N11 na een spannende competitie  de teams van Wille Donker en Dierenartsen Praktijk Paard te verslaan en als eerste te eindigen.

Spannende strijd
De belangstelling om als team in te schrijven was dit keer overweldigend.  Nadat de deelnemers hadden genoten van een maaltijd gingen maar liefst 28 teams van bedrijven via Kahout! met elkaar  aan de slag. Deelnemers konden met een mobiele telefoon inloggen en zo hun antwoorden online geven. Omdat met deze techniek teams direct hun resultaten konden volgen leidde dit tot een zeer spannend verloop van de avond. 

De deelnemers braken het hoofd over categorieën als muziek, politiek en actualiteit, maar kregen ook de opdracht om het verschil tussen poedertjes als waspoeder, zout en bakmeel te onderscheiden. Gedurende de avond wisten diverse teams in de tussenrondes als beste te scoren, maar nadat de einduitslag was berekend kwam Buro N11 als de winnaar uit de bus. Ze kregen van de voorzitter van de organiserende commissie en de vorige winnaar de wisselbeker uitgereikt.

Forse donatie naar Voedselbank Bodegraven

De Kennisquiz wordt jaarlijks door de Lionsclub Bodegraven georganiseerd om fondsen te werven voor bij voorkeur lokale doelen die steun kunnen gebruiken. Dit jaar is gekozen voor de Voedselbank waar ook in Bodegraven in toenemende mate een beroep op wordt gedaan.  

Door het grote aantal deelnemende bedrijven en organisaties en door sponsoring  in geld en natura van niet deelnemende bedrijven kon een cheque met een bedrag van maar liefst  € 8000,-  aan de Voedselbank worden aangeboden. Met de extra bijdrage is de Voedselbank in staat groente en fruit aan te kopen voor een gezonder en gevarieerder pakket.