Kennisquiz 4 april 2024

Succesvolle Lions Kennisquiz Bodegraven € 7.500,- voor Hospice Bodegraven, Voedselbank Waarden, en ZorgMies’ Langste Lunchtafel

Op donderdag 4 april vond in het Evertshuis alweer de elfde editie van de Kennisquiz plaats, georganiseerd door Lionsclub Bodegraven. Tijdens dit evenement namen bedrijven en instellingen het tegen elkaar op om de felbegeerde wisseltrofee, die vorig jaar door Buro N11 werd gewonnen, in de wacht te slepen. Dit jaar ging de overwinning naar het team Brainstorm, dat na een spannende competitie met de 28 andere deelnemers als beste uit de strijd kwam.

De belangstelling voor deelname was enorm. Na een gezamenlijke maaltijd begonnen 29 teams van bedrijven aan de quiz via Kahoot!, waarbij antwoorden via mobiele telefoon werden gegeven. Deze technologie zorgde ervoor dat teams hun scores direct konden volgen, wat bijdroeg aan een bijzonder spannende avond.

De deelnemers kregen vragen uit verschillende categorieën voor hun kiezen, zoals muziek, in-de-keuken en actualiteiten. Daarnaast was er een proeverij waarbij ze acht drankjes moesten identificeren. Hoewel verschillende teams in de tussentijdse rondes goed scoorden, was het Brainstorm die uiteindelijk de winst op zich nam. Ze ontvingen de wisselbeker uit handen van de voorzitter van de organisatiecommissie en de vorige winnaar.

 

 

De Kennisquiz heeft als doel: het inzamelen van fondsen voor lokale initiatieven. Dit jaar werden het Hospice Bodegraven, de Voedselbank Waarder en de Langste Lunchtafel, georganiseerd door ZorgMies, gekozen als de begunstigden. Dankzij de brede steun van deelnemende en sponsorende bedrijven en organisaties kon aan elk van deze doelen een cheque van €2.500,- worden overhandigd.